Istorija Kung Fu-a u Srbiji

kf_str2

Prva Jugoslovenska Kung Fu organizacija formirana je 1985 god. Koja se odmah aktivno ukljucila u tadašnju SOFK -u Jugoslavije kao i u sva Evropska i Svetska dogadanja . Skoro celu deceniju jedna manja elitna grupa bila je potpuno prisutna u dogadanjima u NR Kini i njenim pripremama za otvaranje i svetsku expanziju Kung Fu Wu Šu – a . Upravo ta grupa je donela autenticni Kineski Kung Fu Wu Šu u našu zemlju cime je bila sprecena veca expanzija Australijskog , Hong konškog ili nekog drugog privatnog Kung Fua na našim prostorima . Ti istinski pioniri bili su Prof.Dr. Mile Vasiljevic , Nebojša Lukic , Petar Stoilovic , Boban Bogic , Draško Živkovic Stojan Ivanovic i dr.

TERITORIJALNO ORGANIZOVANJE:

Jugoslovenski Kung Fu Wu Šu je organizovan po modelu Svetske Kung Fu Wu Šu Federacije sa sedištem u Pekingu/1 W F /, što je iskustveno potvrdeno kao kompletan i najbolji nacin organizovanja .Svi pojedinci koji treniraju Kung Fu Wu Šu su uclanjeni u klubove ,odnosno u stilske federacije ,ili direktno u Savez. Klubovi su udruženi prema teritorijalnoj pripadnosti ili stilskom interesovanju.

Organizacija prema teritorijalnoj pripadnosti:

Kung Fu Wu Šu Savez nekada Jugoslavije – Srbije Crne Gore, danas Srbije, je najveci oblik organizovanja na teritorijalnom principu.
Današnji Kung Fu Wu Su Savez Srbije objedinjuje prostome i stilske organizacije na teritoriji Republike Srbije.
Kung Fu Vu Šu Savez Srbije je clan Sportskog Saveza Srbije i Olimpijskog Komiteta i priznat je od strane Države i njenih Sportskih organa .
U okviru Kung Fu Wu Su Saveza Srbije postoje Regionalni Savezi gde se u okviru Saveza Srbije posebno istice rad Kung Fu Wu Šu Saveza Vojvodine .